Anasayfa
Hakkımda
Reklam
İletişim
v4
Panelden Düzenleyiniz
Burayı panelden düzenleyebilir ve yazı ekleyebilirsiniz.
sipsiv2
Panelden Düzenleyiniz
Burayı panelden düzenleyebilir ve yazı ekleyebilirsiniz.
wordpress seo
Panelden Düzenleyiniz
Burayı panelden düzenleyebilir ve yazı ekleyebilirsiniz.

Google Adsense Pin Doğrulama

6 saat önce Onur BATUR tarafından yazılmıstır.
adsense pin doğrulama
adsense pin
   Google Adsense başvurusu yapıldıktan, sitenizde reklamları yayınladıktan ve kazanç elde etmeye başladıktan bir süre sonra  ,  adsense hesabınıza giriş yaptığınızda  "Adresinizi doğrulamadığınız için ödemeleriniz şu anda bekletilmektedir. PIN kodunuzu postayla aldıktan sonra adresinizi doğrulamak için burayı tıklayın " şeklinde bir uyarı sizleri karşılayacaktır. Peki bu uyarı nedir , ne için çıkar , adsense pin kodu nu nasıl elde edebilirim , pin kodunu girmez isem herhangi bir sorunla karşılaşır ve adsense hesabım kapanabilir mi gibi sorulara bu yazıda yanıt arayalım.

Adsense pin'i Google, hesapların güvenliğini korumak amacıyla, hesap sahibine ödeme gönderebilmek için adresini doğrulamayı şart koştuğu bir uygulamadır. Uyarının görünmesi de buna bağlı olarak ortaya çıkmaktadir. Adsense hesabındaki görüntü aşağıdaki resimdeki gibi mevcuttur.

Peki adsense pin kodunu nasıl elde edebilirim diye merak ediyorsanız Adsense hesabınızda aşağıda bulunan resimdeki gibi bir uyarıyla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler : 
  • Adsense üst çubuğunda bulunan ayar butonuna tıkladıktan sonra Ödemeler butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada sol tarafta bulunan Alacaklı profili butonuna tıklayın.
  • Burada kişisel bilgileriniz görünecektir.
  • Adres kısmını doğru bir şekilde doldurduktan sonra kaydet butonuna tıklayın.
Size gönderilecek olan posta'nın elinize ulaşması için adresinizi doğru ve açıklayıcı bir şekilde girmeniz önemlidir.
adsense pin doğrulama
Google adsense doğrulama
Adresinizide doğru bir şekilde girdikten sonra :
  • Uyarı çubuğundaki burayı tıklayın butonuna tıkladıktan sonra yeni pin iste butonuna tıklayın.
  • Pin isteme hakkı 3 defa ya mahsustur ve En son pin istediğiniz tarih de sayfada görülmektedir.
Google adsense Pin isteme işlemini yaptıktan sonra artık bekleme durumuna geçeceksiniz. Google 'ın size göndereceği postanın elinize ulaşması 2 - 4 hafta arasında değişecektir. Hata bu süre bazen 1 ayı bile geçebilir. 

Pin doğrulaması yapılmasa bile Adsense reklamlarınızdan gelir elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz gelirde hesabınızda birikmeye devam eder. Ama pin doğrulaması yapmadan ödeme alamazsanız. 

Aradan yaklaşık olarak bir ay geçtiğini farzedelim ve posta kutunuza baktığınızda isminize gelmiş bir posta bulunacaktır. Posta yazının en başında bulunan resimdeki gibidir.Posta yı açtığınızda aşağıda bulunan resimdeki gibi bir metinle karşılacaksınız ve burada sizin için oluşturulmuş olan bir Adsense doğrulama pin numarası mevcuttur.Bu noktadan sonra : 
adsense pin doğrulama
Adsense pin posta
  • Adsense hesabınıza giriş yapın.
  • Pin doğrulama butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfaya Pin numaranızı yazdıktan sonra tamamla butonuna tıklayın. 
  • Google adsense Hesabınız onaylanmış durumda. 

Adsense pin doğrulamasını yapmadığınız takdir de baştada belittiğim üzere ödeme alamazsanız. Gelirleriniz de eşik değeri baya bir aştığında adsense tarafından banlanma riskiniz bile ortaya çıkabilir.

Eğer Google adsense Pin postası beklediğiniz halde elinize ulaşmadıysa tekrar pin istemeyi unutmayınız. Elinize ulaşan Pin 'i de 6 ay içinde girmezseniz reklamlarınızın görüntülenmesi duracaktır.

3 pin hakkınıda tükettiniz , beklediniz ve pin hala elinize ulaşmadı. O zaman yapılması gereken için Google " PIN isteğinizden itibaren 4 hafta içinde hiç PIN almadıysanız gönderebilirsiniz. Bu durumda, hesabınızda oturum açtığınızda Ana sayfanızda, adresinizi içeren resmi bir belgeyi "Bize Ulaşın" formu aracılığıyla gönderebilmeniz için uygulamanız gereken adımları anlatan bir bildirim göreceksiniz" demekte.
Benzer Yazılar
Yorumlar ( Yorum Yok )

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Tüm hakları saklıdır.